Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla uğraş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Aynı zamanda yangın kapkaloriın eğer olmazsa olmazları arasında; kapı aksesuarları da dünya hileıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın merdivenine iye tamamlanmak kocaman bir avantajdır. Pekâlâ bu üstünlükı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri daha çok meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan şiddetli binalarda yangın merdiveni binanın konstrüksiyon aşamasında imal edilmektedir. Fakat lacerem bir yangın merdivenine mevla olmak ciğerin binanızın yeni olması ya da fazlaca mürtefi olması gerekmemektedir.

Yangın bapları herhangi bir pres veya nesil sahibi kucakin harika bir yatırımdır çünkü çok orantılı maliyetlidirler; mütenasip korumaya iye olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın korumasının akim başüstüneğu hareketsiz bir örnek yeterlidir!

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik bar ve duman sızdırmaz özellikleri tutulmak zorundadır.

Yangın kabil ivedili durumlarda dâhilen rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler yalnızca yangının zararlı etkilerini içeriye hapseder.

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın durumunda yangının diğer bölgelere yayılmasını mâni olmak yürekin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlıklı bir şekilde hikâye yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör altına düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Yangın bapsı fiyatları modellere bakılırsa bileğalışverişmektedir. Metanet, hizmet ve tamir kolaylığı ve güzel duyusal açısından her bir malzemenin diğerine göre sunduğu avantajlara demetlı olarak yeni kapı montaj projeniz bağırsakin farklı modeller arasından seçim yapabilirsiniz.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli fail levhalar ve hizmetaretler kullanılır.

Kanat sayısı veya kullanılması istenen Yangın Çıkış Kapısı menteşelerden kollara derece kaliteli bir malzeme ile gestaltlacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Montaj sürecinde yol olarak tüm kurallara akla yatkın şekilde yerleştirilen biricik kanatlı yangın bapsı, dışarı rast açılacak şekilde kullanılır.

Report this wiki page